Kuyumcuya sahte altın saat satan 3 şüpheli yakalandı

TOKAT'ta bir kuyumcuya başta 76 bin lira istedikleri 6 sahte altın saati pazarlıkla 8 bin liraya satan şüpheliler, Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuyumcuya sahte altın saat satan 3 şüpheli yakalandı

Tutuklanan 2 kişinin birçok ilde dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi.

Tokat'ta Fikret A.'ya ait kuyumcuya giren F.M.F. (35), M.İ.A. (33) ve H.Ç. (38), ellerinde bulunan 6 altın saati satmak istediklerini söyledi. 3 kişi, saatler için önce 76 bin lira istedi. Fakat kuyumcu Fikret A., rakamı yüksek bulunca, yapılan pazarlık sonucu 3 saati 8 bin liraya aldı. 3 şüpheli dükkandan ayrıldıktan sonra kuyumcu Fikret A. saatlerin gerçek altın olmadığını fark edince durumu polise bildirdi.

Tokat polisi, geniş çaplı çalışma başlattı. Polis, şüphelilerin kentten ayrılarak Çorum'a gittiklerini belirledi. Takip başlatan polis, şüphelileri Sungurlu İlçesi'nde yakaladı. Şüpheller ile birlikte bir miktar para, yüksek miktarda döviz ve altın ele geçirildi. Tokat'a getirilerek sorgulanan şüphelilerin İzmir, İstanbul, Denizli, Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Batman ve Samsun illerinde aynı tür dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler F.M.F. ve M.İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber